Η Κάσος είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και στην Κάρπαθο. Δυστυχώς οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού δεν ξεπερνούνε τους χίλιους ενώ μερικά χρόνια πριν ο αριθμός αυτός ανέβαινε πάνω από χίλιους πεντακόσιους. Η συνολική έκταση της Κάσου περιλαμβάνει και τις γύρω νησίδες με ονόματα , Κόσκινο, Μικρονήσι, Αρμαθιά, μεγάλος Ποντικός, μικρός Ποντικός, Λίτρα, Πλάτη, μεγάλο Κουρούκι, και Μικρό Κουρούκι.

     Η ιστορία της ξεκινάει από την αρχαιότητα και ακολουθεί τη διαδρομή της Καρπάθου και της Κρήτης. Αναπτύσσεται λόγω του ναυτικού εμπορίου ενώ συχνά πυκνά δέχεται επιδρομές πειρατών. Στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης του 1821 παίζει σημαντικό ρόλο παρέχοντας στέγη σε πολεμιστές της επανάστασης με αποτέλεσμα να φιλοξενεί εκείνα τα χρόνια κοντά στους δώδεκα χιλιάδες κατοίκους. Επίσης αρκετά σημαντική είναι και η βοήθειά της σε καράβια.

     Η Κάσος είναι γεμάτη παραλίες για κάθε γούστο. Άμμος, βράχια ιδανικά για βουτιές, βότσαλα, οργανωμένες πλαζ ή ερημικές παραλίες είναι όλες στη διάθεση σας να τις εξερευνήσετε και να τις αγαπήσετε.

Επικοινωνία

διευθυνση

ΛΕΩΦ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΡΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνο

(+30) 22410 90049

fax

(+30) 22410 96697

email

info@vip-yachts.gr

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Όνομα Τηλέφωνο Email