Το Καστελόριζο είναι το πιο κοντινό ελληνικό νησί στην Τουρκία με απόσταση μόλις 1,25 ναυτικό μίλι. Το μικροσκοπικό αυτό νησί διαθέτει ακτοπλοϊκή και αεροπορική επικοινωνία  ενώ η εσωτερική συγκοινωνία αποτελείτε από ένα και μοναδικό ταξί και ένα και μοναδικό επίσης μικρό λεωφορείο. Οι μόνιμοι κάτοικοί του νησιού είναι λιγότεροι από πεντακόσια άτομα.

     Ο πολιτισμός του νησιού είναι εμφανής από τα πολλά ευρήματα σε επιγραφές, τάφους, τείχη και ερείπια ναών. Κατά τον πόλεμο της Τροίας έλαβε μέρος στην εκστρατεία μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα έναντι των Περσών. Αργότερα περνάει στην διοίκηση των Ιωαννίτων Ιπποτών που διοικούν τη Ρόδο και μετατρέπουν το Καστελόριζο σε ένα είδος φυλακής, στο οποίο εξορίζουν τους ανεπιθύμητους. 

     Το νησί είχε πάντα ιδιαίτερη και μεγάλη ιστορία αλλά παγκόσμια  αναγνώριση απέκτησε το 1991 με την προβολή, στη μεγάλη οθόνη, τη βραβευμένη με Oscar ταινία  «Mediterraneo» με την Βάνα Μπάρμπα. Συνήθως οι ταινίες υπερβάλλουν πάντα σε κάποια σημεία. Δυστυχώς στην ταινία αυτή, η υπερβολή που αφορά την μοναξιά και την απομόνωση του νησιού είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Επικοινωνία

διευθυνση

ΛΕΩΦ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΡΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνο

(+30) 22410 90049

fax

(+30) 22410 96697

email

info@vip-yachts.gr

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Όνομα Τηλέφωνο Email