Η Σύμη είναι το μόνο νησί με σταθερούς κατοίκους που βρίσκεται τόσο κοντά στα Ελληνικά και στα Τούρκικα ύδατα. Το έδαφός της αρκετά βραχώδη και απότομο, σε κυκλικό αμφιθεατρικό στυλ δίνει στον παρατηρητή την αίσθηση ότι ταξιδεύει στο χρόνο, βλέποντας να ξεδιπλώνεται μπροστά του μία σχεδόν μαγική συνοικία.

     Ο αριθμός των ναών στο μικρό αυτό νησί μαρτυρεί την πίστη των κατοίκων της που είναι χτισμένοι ακόμα και στα πιο απόκρημνα σημεία. Ο πιο γνωστός ναός του νησιού είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ή αλλιώς Πανορμίτης. Είναι κατάλοιπο της αγγελολατρείας που επικρατούσε στα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Στο νησί υπάρχουν εννιά κλασσικές εκκλησίες, όσα δηλαδή είναι και τα αγγελικά τάγματα που είναι αφιερωμένα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

     Στη Σύμη το κολύμπι και το ψάρεμα είναι πραγματικά απόλαυση, γιατί σε κάθε βουτιά, σε κάθε στιγμή που περνάς στα γαλανά νερά της, νομίζεις ότι ζεις σε άλλους τόπους και χρόνους, τότε που τα μικρά νησάκια ήταν εύκολη λεία των πειρατών και η σωστή τοποθέτηση των σπιτιών ήταν ίσως η μόνη σωτηρία τους.

Επικοινωνία

διευθυνση

ΛΕΩΦ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΡΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνο

(+30) 22410 90049

fax

(+30) 22410 96697

email

info@vip-yachts.gr

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Όνομα Τηλέφωνο Email